Kultura na všechny způsoby


Máte rádi kulturu? Chodíte někdy také za kulturou? Já mám hodně ráda různá sportovní utkání, sport mě moc baví. Také mě těšilo, že už i na základní škole nás učili, že kdo se zajímá o kulturu, tak také bude mít větší rozhled. A to je vlastně pravda. Ono je to vlastně takové padesát na padesát, protože když budete stále jenom sedět doma, tak logicky potom nebudete nic znát. Když nikde nebudete, tak také samozřejmě nikdy nebudete nic poznávat. Jo proto jsem si řekla poznávání světa skrz kulturu je vlastně takové praktické a také se u toho zabavíte. Já sama si už nedokáži představit, že bych třeba nepoznávala nové věci.

Ráda poznávám novou kulturu.

Nebo kdybych jenom stále seděla doma. Tohle by mě vůbec nebavilo. Proto si myslím, že lidé, kteří stále jenom sedí doma a vůbec se o nic nezajímají, tak je to škoda. Lidé potom také mohou trpět depresemi anebo třeba nějakým stresem. A povím vám, že stres je opravdu velikým strašákem lidstva. Když budete stále ve stresu, tak vaše tělo to samozřejmě pozná. A není to vůbec zdravé. A kdybych se vás zeptala, co ho máte nejraději, jestli chodíte za kulturou, tak co byste mi odpověděli? Myslím si, že většina lidí by spíše odpovědělo, že chodí do kina anebo do divadla. Je to taková klasická kultura.

Já do divadla také chodím.

Já mám ale raději sport a hudbu. Několikrát jsem už byla i na fotbalovém zápase. Když někomu řeknu, že já jako žena jsem byla na fotbalovém zápase, tak každý kroutí hlavou a vůbec mě nikdo nechce věřit. Jenomže proč? Proč by ani žena nemohla být na fotbalovém zápasu? Podle mého názoru je tohle úplně normální. Když mě baví sport, tak se přeci také mohu dívat na různé fotbalové zápasy a podobně. Já zase moc ráda hraji také tenis. Chodím se dívat i na ty tenisové utkání. Já si myslím, že i hudební festival anebo sportovní utkání je takový typ kultury, který také může zaujmout.