Nouzové osvětlení se bez revize neobejde


Představte si následující situaci. Zakoupili jste vstupenky na koncert vážné hudby, která i přes silné konkurenční prostředí populární hudby má na veřejnosti spíše vzestupný trend, takže se sály zaplní do posledního místa, a doslova praskají ve švech. Zaplněná koncertní síň posluchači v hledišti brzy pohasne a osvětlovači namíří bodová světla na koncertní mistry. V průběhu koncertu však dojde k výpadku elektrické energie a vzhledem k tomu, že většina lidí v obecenstvu nechala doma mobilní telefony, aby jimi nerušili tamní atmosféru, bude v celém sále téměř naprostá tma.

únikový východ

Současně s výpadkem elektřiny jedna z uvaděček zapálí v dobrém rozmaru svíčku, aby do sálu vnesla alespoň trochu světla, ale svíčka zavadí o čalouněné křeslo či závěs v hledišti a začne tu hořet. V sále rázem propukne panika, a protože tu nebude vidět na krok, lidé nebudou schopni nalézt východ a ve zmatku tu dojde k tlačenici a než dorazí pomoc, dojde tu k mnoha těžkým zraněním či dokonce k úmrtí. Takovýto děsivý scénář by mohl nastat, kdyby přestalo fungovat nouzové osvětlení. Právě proto je nutné provádět v podobných objektech revize nouzového osvětlení Revize elektro Revtech v pravidelných intervalech.

oheň v budově

Tato zařízení jsou zcela nezávislá na elektrické distribuční síti, mají svůj vlastní zdroj napájení a bezpečně pokryjí jakékoli výpadky elektřiny v uzavřených prostorách, kde nejsou k dispozici žádná okna, nebo kde okna jsou, ale prostory jsou obývané lidmi po setmění. Nouzová osvětlení se musí instalovat v divadlech, v kinech, v koncertních sálech, v některých výstavních síních a galeriích a také případně na úřadech, ve školních budovách, na sportovištích (ve sportovních halách) i na pracovištích, jako jsou kanceláře, https://www.scottweber.cz/pronajem-plne-vybavene-kancelare/ výrobní provozy, sklady materiálu a výrobků atd. Bez nouzového osvětlení není možné tyto prostory obývat a užívat, hazardovali bychom tím s lidským zdravím a životy.